Meer over de verkiezingen en de kandidaten weten?

Op onderstaande links is er meer te vinden over de verkiezingen, politieke partijen en de kandidaten:

Kiesraad

Het officiële orgaan dat de verkiezingen organiseert

Hier volgt de officiële berichtgeving. Politieke partijen moeten hier hun kandidatenlijsten inleveren en zij organiseren de verkiezingen.

De Verkiezingswijzer

Informatie en achtergronden bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Het Public Affairs bureau EPPA helpt mee in informatievoorziening voor de kiezer met de website DeVerkiezingsWijzer.nl. Een onafhankelijke website met nieuws over de verkiezingen van 2021: Debatten, nieuwe partijen en informatie over kandidaten.

Parlement.com

Zeer uitgebreide website met informatie over het Nederlandse politieke systeem.

Deze website wordt beheerd door PDF en staat vol met informatie over hoe onze politiek werkt. Een soort encyclopedie over het parlement, politici en de verkiezingen. Daarnaast ook veel actualiteit.

ProDemos

Huis voor democratie en rechtsstaat

De stichting ProDemos wil iedereen leren over onze democratie en rechtsstaat. Zowel voor jongeren als volwassenen geeft het trainingen over het parlementaire systeem. Daarnaast maakt ProDemos ook de StemWijzer en PartijenWijzer.

Tweede Monitor

Platform gericht op kamervragen met daarbij behorende interessante statistieken.

Iedere kamervraag die gesteld wordt is te vinden op het platform. De vraag is duidelijk weergegeven met daarbij ook de indiener en de bewindspersoon waaraan de vraag is gericht.

Politwoops

Verwijderde tweets van politici en bewindspersonen.

Website opgezet door Openstate.eu waar verwijderde tweets van politici uitgelicht worden. Ook zijn er interessante statistieken te vinden.

Peilingwijzer

Gemiddeldes van alle verschillende peilingen.

Geeft de getallen en gemiddeldes van alle politieke partijen in de peiling. Hier zijn de verschillen duidelijk in te zien. Ook met cijfers uit het verleden. Samengesteld door Tom Louwerse

Stuk Rood Vlees

Blog met politicologische analyses van de huidige politiek.

De naam doet misschien anders verwachten, maar Stuk Rood Vlees (SRV) wil vanuit academisch onderzoek een tegenwicht bieden tegen simpele analyses. Er schrijven tientallen mensen mee, en met de verkiezingen dus veel inzichten en thema's die belicht worden.

Programmavergelijker Verkiezingsprogramma's

Zoek naar bepaalde thema's binnen verkiezingsprogramma's.

De Open State Foundation heeft een tool ontwikkeld waar alle verkiezingsprogramma's in te laden zijn. Zo is er direct te vinden wat partijen over bepaalde onderwerpen hebben geschreven. Scheelt een hoop leeswerk.

Waar is mijn stemlokaal

Site met een overzicht van alle stemlokalen in Nederland

Vanaf half februari is ieder stemlokaal in Nederland op deze website te vinden. Zo is er altijd een locatie te vinden in de buurt van thuis of onderweg naar het werk.

Verkiezingsgids.nl

Informatieplatform voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Informatie, achtergronden en verdieping over wat er gaande is tot en na de verkizingen. Samengesteld door public-affairsbureau Van Oort & Van Oort en kennisplatform Public Affairs Academie

Tweetdekamer.nl

Tweets van kamerleden en kandidaten.

Dit platform laat alle tweets zien van huidige kamerleden en kandidaten voor de Tweede Kamer.

Zetelverdeling.nl

Met Zetelverdeling.nl maak je eenvoudig een overzicht van de stemverhoudingen in het parlement. Bedoeld voor o.a. Kamerleden, ambtenaren, lobbyisten en adviseurs. Voor besluitvorming, beïnvloeding en inzicht.