Kandidatenlijsten zijn ingeleverd, laat de campagne beginnen

Feb 02 2021

Auteur

Stijn de Vreede

Kandidaatstellingen bij de kiesraad

Gisteren, maandag 1 februari 2021 hebben de partijen (als het goed is) hun definitieve kandidatenlijst ingeleverd bij de kiesraad, dit meestal gewoon op een USB-stick. De meeste partijen hebben ook al een 'voorinlevering' gedaan, zodat de kiesraad alvast de namen kon controleren. Een flinke administratieve klus, aangezien er veel documenten worden ingeleverd. Na een besloten zitting van de kiesraad worden de lijsten met kandidaten ter inzage aangeboden. Mocht er nog een fout in zitten is dit vaak te herstellen op 3 of 4 februari. De volgende dag, 5 februari, is de bekendmaking van de geldigheid van de kieslijsten. Hierna zullen ook de definitieve lijsten bekend worden gemaakt. Op deze website gaan we dan de laatste wijzigingen verwerken en fouten herstellen.

Tot 9 februari kunnen partijen of individuen nog in beroep gaan over de geldigheid. Dit zal dan ook in maximaal 6 dagen verwerkt worden. Als er geen beroep wordt ingediend (gebeurt ook vrijwel nooit), zijn de kieslijsten definitief om naar de drukker te gaan. Meer informatie over de procedures is te vinden op de website van de kiesraad.

Blog

In deze blog gaan we de weken voor de verkiezingen hoe partijen hun campagne voeren. Door middel van tweets, citaten en links willen we een onafhankelijk overzicht van hoe de aanloop naar de verkiezingen verloopt. Lijken die 'opeens' uit de kast vallen, fouten en zaken die juist heel goed hebben gewerkt. Tips en aanvullingen? Of zin om zelf een bijdrage te leveren aan deze blog. Stuur een mailtje naar stijn@kandidaten2021.nl!